NEW IN – Whyred hos Milla Boutique!

Den här hösten kan vi presentera ett nytt modemärke hos Milla Boutique – svenska WHYRED ska få ta plats i hyllorna! Det är vi otrolig glada för – för tillsammans med t.ex Acne, Hope, Velour och Fifth Avenue Shoe Repair (som vi också har hos oss) så räknas också WHYRED till det som i media kallas «det svenska modeundret» – märkena som tillsammans har satt Sverige på modekartan.

Styling från höstens kollektion "Intense Elegance"

Inspirationen till höstens kollektion

Men WHYRED är ingen rookie inom branchen för det. Märket startades redan 1999 av Roland Hjort (chefsdesigner), Lena Patriksson Keller och Jonas Clason som allihop varit kollegor på H&M. Tillsammans ville de skapa ett märke som tänkte lite «bakvänt». Ideérna, kreativiteten och designvisionen var viktigare än allt annat, och de hade till att börja med ingen komersiell tanke eller målgrupp – designen kom först, sedan ville de se om någon tyckte om det. Och det funkade! Nu 11 år senare är WHYRED en fullgod modeproducent med både herr & damlinje och komplett skokollektion. Whyred vann ELLEs pris «Årets designer» 2006 och svenska magasinet Cafe gav dem «Årets stora modepris» 2008.

Men det som gör att jag tycker WHYRED är ett sånt spännande märke är deras ambition att inte bara skapa mode. Sedan 2005 finns också WHYRED ART PROJECT, ett samarbete mellan WHYRED och svenska och internationella konstnärer. Det kan handla om interiördesign, visuell konst eller film och fotografi. Jag har till exempel en «limited edition» ljusstake i mässing som WHYRED producerat tillsammans med svenska konstnärsduon Folkform, den står i mitt vardagsrumsfönster och jag blir så glad varje gång jag tänder den!

Ljusstaken Candle Collages, ett samarbete mellan WHYRED och formgivarna Folkform.

Höstens kollektion från WHYRED heter Intense Elegance. En kollektion med inspiration från kontrasten mellan maximalism och minimalism, extrem arkitektur, långa siluetter och markerade skuldrer. Förra veckan fick vi den första leveringen med några suuuuperfina plagg – silkeskjorter och blusar, oversize genser i merinoull och ett par HELT FANTASTISKA SKOR!!! Allt finns också i Millas nettbutikk här!

Se hela höstens look book här.

Walma - helt fantastiska heels! In store now...

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s